Filter

Over ons

Zint.nl heeft verschillende meubelmakerijen in Duitsland, Roemenië en Canada waar vooral beuken hout, olijfhout en Lariks wordt bewerkt. Wat begonnen is met broodplanken en kaasplanken is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf waar verschillende vooral beuken houten producten worden aangeboden. Uit ons standaard assortiment of specifiek naar wensen van onze klant.

Als bedrijf krijgt u speciale B2B prijzen. Indien u zich bij ons registreert krijgt u toegang tot deze prijzen. KLIK HIER voor registratie.

AMBACHT
Alle onze producten zijn op ambachtelijke wijze grotendeels met de hand vervaardigd. Dit wordt door vakkundige meubelmakers gedaan die het oude ambacht nog geleerd hebben.  

DUURZAAM
Alle producten zijn gemaakt van duurzaam gekapt beuken hout. Daarnaast is hout een duurzame grondstof o producten van te vervaardigen. 

EERLIJK
Duurzaamheid kent ook een sociale dimensie. Dit houdt in dat de rechten van de betrokken arbeiders en van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd. Dit is naast behoud van de natuur een zeer belangrijk aspect voor ons. Ons bedrijf is ontstaan uit vrijwilligerswerk. Een oorsprong die wij niet zullen vergeten.

Zint.nl Thuiswinkel WaarborgThuiswinkel Waarborg
Wij zijn gecertificeerd door Thuiswinkel Waarborg. Thuiswinkel Waarborg is hét kwaliteitskeurmerk voor het kopen van producten en diensten via internet. Momenteel zijn er meer dan 2.100 gecertificeerde webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg voeren. Het keurmerk wordt door de Consumentenbond ondersteund. 

Klik op het logo van Thuiswinkel Waarborg om ons certificaat in te zien.

Wereld Natuur Fonds - Bescherming Karpaten
Zint.nl Wereld Natuur Fonds KarpatenHet belang van behoud en goed onderhoud van deze bossen zijn zeer groot voor Europa. De Karpaten zijn namelijk "de longen" van Europa. Als dit oerbos verdwijnt, zal dit grote consequenties voor de Europese bevolking hebben evenals de dieren die in Europa wonen. Daarom steunen wij het behoud van dit prachtige natuurgebied via het Wereld Natuur Fonds door 2,5% van onze behaalde omzet te schenken aan dit goede doel. Met uw aankopen bij steunt u het behoud van de Europa's belangrijkste natuurgebied.


Duurzaam gekapt beukenhout
Ons duurzaam geproduceerd beuken hout is afkomstig uit Roemeense bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekent, dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Ons beukenhout komt uit bossen die zijn opgezet voor houtkap of uit de Roemeense Karpaten. De Karpaten vormen een van de laatst overgebleven wouden waar wolven, beren en lynxen voorkomen. Er zijn ook bijna 400 andere unieke soorten zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën in Roemenië. De fauna bestaat uit 33.792 soorten dieren. De bergketen is een belangrijke waterscheiding in zuidoost Europa en voedt alle grote rivieren van centraal Europa. Het bergmassief vormt een brug tussen de noordelijke en zuidelijke ecozones van Europa en bevat meer dan een derde van alle plantensoorten in Europa. Zo’n zestig procent van Europa’s maagdelijk woud is hier te vinden.

houten broodplank houten kaasplank houten pizzaplanken houten vleesplanken Onderhoudsolie snijplanken serveerplanken en hakblokken Houten hakblokken hakblok kopshout Houten Dienbladen