Bent u een zakelijke klant? Log in als bedrijf om B2B prijzen te zien.
Filter

Daarom Beukenhout

Dat hout de beste keuze is voor uw snijplank of hakblok staat als een (houten) paal boven water (klik hier “Daarom houten snijplanken en hakblokken”). Nu wilt u natuurlijk weten waarom dan beuken hout en niet bijvoorbeeld teak, walnoten, olijfhout of eiken?
 
Hardheid
Dit is vooral voor uw messen erg belangrijk. Als u uw messen in een goede conditie wil houden, en dat wil zeggen scherp, dan kunt u beter kiezen voor een zachter houtsoort. Beuken hout valt onder harde houtsoorten, maar is het zachts en bij uitstek geschikt om uw messen in goede conditie te houden.
 
Anti bacteriële werking
Beuken hout heeft ten opzichte van genoemde houtsoorten een anti bacteriële werking. Hierdoor zullen de bacteriën die door sappen van vlees en vis ontstaan sneller dood gaan. Net als alle andere houtsoorten zullen bacteriën door het droog worden van het hout dood gaan.
 
Waarom wordt er dan toch vaak anders gekozen?
We horen u denken “Waarom zie je dan zoveel andere houtsoorten die gretig aftrek nemen”? Dit heeft vooral te maken met smaak en onwetendheid. Wij moeten eerlijk toegeven dat houten planken van walnoten, olijf, teak of eiken er fantastisch uitzien. Echter metaforisch gezien geldt hierbij hetzelfde als een ijsje. Het is heerlijk, maar gezond is het niet.
De andere reden is dat veel mensen niet weten waarom beuken hout een veel betere optie is.
 
Voor onszelf heeft het zachte en minder harde karakter van beuken hout nog een ander voordeel: het is beter te verwerken en te bewerken.
 
Wist u dat?
Wij het Wereld Natuur Fonds steunen met een bijdrage van 2,5% over onze totale omzet voor het behoud van de Roemeense Karpaten? Hier komt door duurzame houtkap ons beuken hout vandaan. De Karpaten zijn de “longen van Europa” en het is daarom van groot belang om de natuur goed te beschermen. 
houten broodplank houten kaasplank houten pizzaplanken houten vleesplanken Onderhoudsolie snijplanken serveerplanken en hakblokken Houten hakblokken hakblok kopshout Houten Dienbladen